Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψητό χοιρινό που μας έχει περισσέψει
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- μέλι 2 κουταλιές
- μουστάρδα
- 1 μπύρα




Εκτέλεση

Κόβουμε το μεινεμένο ψητό χοιρινό σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.


Όταν είναι έτοιμο το  πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τις φέτες το χοιρινό και τις σωτάρουμε λίγο και αυτές.


Όταν σωταριστούν και από τις δύο πλευρές τότε ρίχνω την μπύρα στο φαγητό κρατώντας μικρή ποσότητα.Θα παρατηρήσουμε ότι θα αρχίσει να αφρίζει το φαγητό.


Προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνω την φωτιά και όταν αρχίζει να μειώνονται τα υγρά τότε έχω χτυπήσει την υπόλοιπη μπύρα με το μέλι και την μουστάρδα και την ρίχνω πάνω από το φαγητό.
Αφήνω να σιγοψηθεί λίγο και το φαγητό έτοιμο.
Σερβίρεται με πουρέ ,ρύζι η πατάτες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου