Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΙΟΥΝΚΙΑΡ


από τους Stelios Kalaitzidis και  Αθανάσιο Γεώργιο Τσομπανίδη

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο κρέας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- 3 δαφνόφυλλα
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- λάδι για το σοτάρισμα
- αλατοπίπερο
- λίγο μπαχάρι σε σκόνη
- λίγο μαυροπίπερο

Για τον πουρέ μελιτζάνας
- 6 μελιτζάνες
- ½  ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- ½  λίτρο γάλα
- 150 γραμμ. κασέρι τριμμένο
- 150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σοτάροντας για ακόμα 5'.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, λιωμένες στο μπλέντερ, τον πελτέ και τα σκόρδα. Ανακατεύουμε για λίγο προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη δάφνη και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
Για να φτιάξουμε τον πουρέ μελιτζάνας τσουρουφλίζουμε τις μελιτζάνες (στο γκριλ ή στο γκαζάκι) μέχρι να βγαίνει η φλούδα τους. 

Τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε..
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Το σοτάρουμε 5' σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. 
Όταν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου