Υλικά
- 5 κιλά γάλα πρόβειο
- 1 κλαδί συκιάς
- αλάτι
Εκτέλεση
Αυτή την εποχή τα πρόβατα εγκυμονούν και τα αρμέγουν καθε 2-3 μερες γι αυτό το γάλα τους είναι πολύ παχύ και όξινο.
Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε.
Αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, παίρνουμε ένα κλαδί συκιάς με 5-6 φύλλα και 3 "μάτια". Αφαιρούμε τα φύλλα, τα τοποθετούμε σε ένα ποτήρι με νερό, προσθέτοντας το κλαδί της συκιάς το ποίο έχουμε προηγούμενος χαράξει στις άκρες με ένα μαχαίρι.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα φύλλα και το κλωνάρι από το νερό και αφού περάσουν 10 λεπτά ρίχνουμε το περιεχόμενο του ποτηριού στο γάλα και ανακατεύουμε κυκλικά μονάχα μια φορά, χρησιμοποιώντας το κλαδί της συκιάς.
Αφού πήξει το γάλα, το διαχωρίζουμε από το υπόλοιπο υγρό με τη χρήση μιας τρυπητής κουτάλας.
Τοποθετούμε το τυρί σε ένα τούπι (φόρμα), μέσα στο οποίο έχουμε απλώσει ένα λεπτό πανί
έτσι ώστε να στραγγίξει και προσθέτουμε αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου