από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-
1 κιλό κουκιά ξερά
-
1-2 ξερά κρεμμύδια
-
αλατοπίπερο
-
χυμός από 2-3 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε
από βραδύς τα κουκιά, τουλάχιστον για ένα 12ωρο.
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε
και με την βοήθεια ενός μαχαιριού βγάζουμε το μαύρο πραγματάκι που έχουν στο
πάνω μέρος.
Το λάθος μου ήταν πως τα ξεφλούδισα κιόλας .
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας: κρεμμύδια χοντροκομμένα.
μαϊντανό,
και ρίγανη φρέσκια.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με λίγο νερό να μαραθούν.
Σε λίγο
προσθέτουμε και τα κουκιά ,
τον μαϊντανό, την ρίγανη,
αλατοπιπερώνουμε και
προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Βράζουμε ως να μαλακώσουν τα κουκιά μας.
Σερβίρουμε
με μπόλικο λεμόνι και λάδι. Ως εδώ καλά.
Δεν
έλαβα υπ όψιν πως αφού τα ξεφλούδισα θα έβραζαν πολύ πιο γρήγορα. Και επειδή τα
έβρασα στην χύτρα και δεν έβλεπα τι γίνονταν όταν την άνοιξα αντίκρισα αυτό το
θέμα.
Οπότε
τι να έκανα; Τα έβρασα ακόμη λίγο προσθέτοντας λίγο βραστό νερό με αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού.
Κατόπιν
τα άλεσα στο μούλτι προσθέτοντας λίγο λάδι.
Έγιναν
κάτι σαν φάβα; Σαν χούμους;
Άγνωστον!!!!
Πάντως
έγιναν πεντανόστιμα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου