Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ


 από την Giota Haropoulou


Υλικά
- σκορπίνες 
- ξερά κρεμμύδια
- μερικές σκελίδες σκόρδου
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1 φύλλο δάφνης ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε
- αλατοπίπερο
- πάπρικα κατά βούληση 

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφρά μπόλικα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.


Μετά βράσουν με νεράκι  καλά τα πολτοποιούμε και προσθέτουμε  το  σκόρδο και το ψάρι.


Αν θέλουμε βάζουμε μια δάφνη,  αλάτι πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.


Μόλις βράσει το ψάρι (δε θέλουμε να έχει υγρά θέλουμε να μείνει μόνο με τη σάλτσα του), προσθέτουμε χυμό λεμονιού για όσο ακόμα έχει βρασμό με σβηστό μάτι και τέλος.


Κανονικά γίνεται με σκορπίνες αλλά βάζουμε και ότι άλλο ψάρι θέλουμε.

Για να γίνει πιο υγιεινό και πιο ελαφρύ φυσικά , μαραίνω τα κρεμμύδια με νερό και  βάζω το λάδι μαζί με το λεμόνι μόλις σβήσω τη κουζίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου