Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 100 γραμμάρια βρώμη
- 100 γραμμάρια καρύδα
- 160 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη η στέβια
- 2 χούφτες αμύγδαλο φιλέ
- 160 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 και 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 3 κουταλιές σιρόπι από γλυκό κουταλιού



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Στο λικέρ  προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το λικέρ  και το σιρόπι στο λιωμένο βούτυρο και όλο αυτό μέσα στα στερεά υλικά μας.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας.



Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας,το ραντίζουμε με λίγο λάδι και τοποθετούμε πάνω τα μπισκότα μας.
Τα φτιάχνουμε παίρνοντας μικρά μπαλάκια ζύμης και πλαταίνοντας τα πάνω στην λαδόκολλα.



Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.


3 σχόλια: