Υλικά
- 2 λεμόνια
- 6-7 μανταρίνια
- 7 -8 πορτοκάλια
(το βάρος όλων ήταν 1,5 κιλά καθαρισμένα)
- μισό κιλό φρουκτόζη
- ένα αστεροειδές
- ένα ξυλάκι κανέλα
- νερό 750 ml
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με τον παπατοκόφτη τις φλούδες από λεμόνια πορτοκάλια και μανταρίνια.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φλούδια να ζεματιστούν.
Χύνουμε το πρώτο νερό και ξαναζεματάμε τα φλούδια.
Τα κόβουμε λεπτές λωρίδες και τα κρατάμε σε μια άκρη.
Κόβουμε τα πορτοκάλια τα λεμόνια και τα μανταρίνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό να πάρουν μια βράση αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Τα κουκούτσια τα βάζουμε στην μεταλλική θήκη για το τσάι και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα για να βοηθήσουν στη πήξη της μαρμελάδας λόγω πηκτίνης.
Περνάμε τα εσπεριδοειδή από το μούλτι για να ομογενοποιηθούν καλύτερα.
Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την φρουκτόζη το αστεροειδές και την κανέλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύοντας την μαρμελάδα περιμένουμε να πήξει.
Έχουμε πλύνει τα βάζα και τα έχουμε αποστειρώσει.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα στα βάζα τα σφραγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για να αποστειρωθούν καλύτερα και να σφίξουν τα καπάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου