από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 κιλά μανταρίνια
- 2 κιλά ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα κόβουμε με την φλούδα
οριζόντια σε 4 κομμάτια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με νερό και τα
αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις.
Χύνουμε το νερό και κάνουμε το ίδιο πάλι.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγάζουμε πιέζοντας και κουκούτσια αν υπάρχουν .
Τα βάζουμε με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και μόλις βγάλουν τα
υγρά τους , περνάμε τις φλούδες από το μουλτι να γίνουν μικρά κομματάκια.
Βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε 24 ώρες. Την επομένη ρίχνουμε
τον χυμό λεμονιού και βράζουμε 5 λεπτά.
Καλοφάγωτη!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου