από την Natassa Efentakis
Υλικά
- 2 ποτήρια λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. καφέ ρακί
- 1φλ. καφέ κονιάκ
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια κι 1 λεμόνι (και παραπάνω δε βλάπτει)
- 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
- 1κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
- 2 κουτ.γλ. κοφτά σόδα(τη διαλύω στο χυμό πορτοκαλιού)
- 1 ½ κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 1 κιλό) για να γίνει μια ζύμη που κολλά στα χέρια αλλά δεν κολλά στο δοχείο ζυμώματος.
Εκτέλεση
Στην ανατολική Κρήτη λέγεται ζύμη "αγνιά",θα ήθελε λίγο αλεύρι ακόμα για να μην κολλά στα χέρια.
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. καφέ ρακί
- 1φλ. καφέ κονιάκ
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια κι 1 λεμόνι (και παραπάνω δε βλάπτει)
- 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
- 1κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
- 2 κουτ.γλ. κοφτά σόδα(τη διαλύω στο χυμό πορτοκαλιού)
- 1 ½ κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 1 κιλό) για να γίνει μια ζύμη που κολλά στα χέρια αλλά δεν κολλά στο δοχείο ζυμώματος.
Εκτέλεση
Στην ανατολική Κρήτη λέγεται ζύμη "αγνιά",θα ήθελε λίγο αλεύρι ακόμα για να μην κολλά στα χέρια.
Ό'τι πρέπει για καφεδάκι, τσαγάκι, κακάο και καλή παρέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου