Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΕ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ




από την Meropi Farmaki

Υλικά
- 2 φέτες σολωμού
- ½  ματσάκι μαϊντανός
- 1 ματσάκι άνηθος (ή ½  ματσάκι άνηθος και ½  μάραθος)
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- ξύσμα και χυμός από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½  κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα κατά βούληση


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μισό μείγμα, ξαπλώνουμε τις φέτες σολωμού (αλατοπιπερωμένες) από πάνω και ξανακαλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα χύνοντας και όλο το ζουμάκι.


Ψήνουμε στους 190 σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά και 10 λεπτά στο δυνατό grill.
Η ώρα είναι για καλά ψημένο αλλά ζουμερό σολωμό, οπότε ρυθμίστε την στα δικά σας γούστα.
Συνοδεύστε με δροσερή πατατοσαλάτα με πολλά λαχανικά και παγωμένο λευκό κρασάκι. 
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου