από την Natassa Efentakis
Υλικά
- 1,5 κιλό κυδώνια (κομμένα σε κομματάκια)
- ρίζα ginger (ένα κομμάτι όσο ο αντίχειρας,καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (έβαλα 3)
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο (έβαλα ελαιόλαδο)
- 1 μπαστουνάκι κανέλα
- 1 κουτ. γλ. κύμινο (τριμμένο)
- 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο (κοπανισμένο)
- 1 κουτ.γλυκού κουρκουμά
- ½ κουτ.γλυκού σπόροι μουστάρδας
- 1 μεγάλη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή ενάμισι κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 375 λτ άσπρο ξύδι (από κρασί)
- 400γρ ζάχαρη μαύρη (δεν είχα κι έβαλα άσπρη αλλά λιγότερη)
- 1 κουτ.γλ. αλάτι (έβαλα περισσότερο).
- ρίζα ginger (ένα κομμάτι όσο ο αντίχειρας,καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (έβαλα 3)
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο (έβαλα ελαιόλαδο)
- 1 μπαστουνάκι κανέλα
- 1 κουτ. γλ. κύμινο (τριμμένο)
- 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο (κοπανισμένο)
- 1 κουτ.γλυκού κουρκουμά
- ½ κουτ.γλυκού σπόροι μουστάρδας
- 1 μεγάλη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή ενάμισι κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 375 λτ άσπρο ξύδι (από κρασί)
- 400γρ ζάχαρη μαύρη (δεν είχα κι έβαλα άσπρη αλλά λιγότερη)
- 1 κουτ.γλ. αλάτι (έβαλα περισσότερο).
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια.
Μετά από λίγο το
τζίντζερ.
Όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά βάζουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από τον
κουρκουμά. Όταν καβουρντιστούν προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ,όλα τα υπόλοιπα
υλικά και 500μλ νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κυδώνι (αν χρειαστεί
προσθέτουμε νερό) και να δέσει η σάλτσα.
Πριν απ’ όλ αυτά έχουμε ετοιμάσει ένα ψητό χοιρινό μπουτάκι για να συνοδέψουμε το τσάτνυ μας
Πριν απ’ όλ αυτά έχουμε ετοιμάσει ένα ψητό χοιρινό μπουτάκι για να συνοδέψουμε το τσάτνυ μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου