από την Ευαγγελια
Βανιωτη
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. γάλα φρέσκο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 270 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κρόκοι
- 1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- μαύρη ζάχαρη
- κανέλα
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε
το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με ένα πινέλο.
Απλώνουμε στο ταψί 1
φύλλο και βουτυρώνουμε, από πάνω προσθέτουμε ένα ακόμα καλά βουτυρωμένο.
Τα υπόλοιπα φύλλα, τα βουτυρώνουμε, τα κάνουμε σαν
«πατσαβούρι» και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεον)
Προσέχουμε να μη τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 0 .Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει
τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας.
Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα
σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη
βανίλια, το μπέικιν, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βάζουμε
το μείγμα μας, σε μία κανάτα για να μπορέσουμε να το ρίξουμε πιο εύκολα στο
ταψί μας.
Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από το φούρνο, χαμηλώνουμε
στους 180 βαθμούς και ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στα φύλλα και
πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά
ακόμα.
Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου