από συνταγή της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΒΑΝΙΩΤΗ που εκτελέστηκε από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλια σούπας ούζο τσίπουρο η κονιάκ
- αλεύρι όσο πάρει
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλια σούπας ούζο τσίπουρο η κονιάκ
- αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Χτυπάμε τουλάχιστον για 10 λεπτά το βούτυρο μόνο του που
το είχαμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε και ψήνουμε στους 160 0 για 20 λεπτά το πολύ.
Πλάθουμε και ψήνουμε στους 160 0 για 20 λεπτά το πολύ.
Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν.
Σημ : μπορούμε να αντικαταστήσουμε την άχνη με γλάσο
πορτοκαλιού!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου