από την Giota Haropoulou
Υλικα
- 200 γρ ρύζι μπασμάτι
- 2 κρεμμύδια
- 2 φέτες μπέικον
- 50 γρ βούτυρο
- 1 κιλό μπρόκολο
- 3 καρότα
- 150 γρ τυρί κρέμα
- τυριά διάφορα
- 600 γρ γάλα
- 50 γρ Βιτάμ
- 50 γρ αλεύρι
- ½ φλ ψωμί μπαγιάτικο στο μουλτι
- ½ φλ σκληρό τυρί π.χ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε βούτυρο τα κρεμμύδια το μπέικον και το ρύζι
και το κάνουμε πιλάφι.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ρύζι
Μετά το μπρόκολο , το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά και το σουρώνουμε.
Τρίβουμε από πάνω το καρότο
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα
και όταν πήξει βάζουμε το τυρί κρέμα και τα κίτρινα τυριά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ρύζι
Μετά το μπρόκολο , το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά και το σουρώνουμε.
Τρίβουμε από πάνω το καρότο
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα
και όταν πήξει βάζουμε το τυρί κρέμα και τα κίτρινα τυριά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το πιπέρι, αλάτι και το μοσχοκάρυδο
ρίχνουμε τη κρέμα στο ταψί και από πάνω το ψωμί τριμμένο και τη παρμεζάνα
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 200 0
ρίχνουμε τη κρέμα στο ταψί και από πάνω το ψωμί τριμμένο και τη παρμεζάνα
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 200 0
Λουκούμι!!!
Σημ, : μπορούμε να βάλουμε και μισό μισό με κουνουπίδι
και μπρόκολο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου