Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ






από την Giota Haropoulou

Υλικά
- 1  πακέτο φύλλο κρούστας
- 900 γρ κόκκινη κολοκύθα
- 1 φλ. τσαγιού  ζάχαρη και λίγο ακόμα
- ¾  φλ. τσαγιού  σταφίδες μαύρες και ξανθές
- 1 φλ. τσαγιού καρύδια  χοντροκομμένα
- κονιάκ για να μουσκέψουν οι σταφίδες
= λιιιιιγο τζiντζερ σκόνη
- ελάχιστο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού  σιμιγδάλι
- λάδι για τα φύλλα και το ταψί

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τη κολοκύθα και τη βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι βαθύ με ένα φλ τσαγιού νερό να μισοβράσει .
Μετά  τη λιώνουμε με τη κουτάλα του πουρέ αλλά αφήνουμε και λίγα κομματάκια, και φροντίζουμε να πιει όλα τα υγρά και να στεγνώσει καλά.
Αν έχουμε χρόνο την αφήνουμε σε σουρωτήρι κάνα δυο ώρες αν όχι τη χρησιμοποιούμε αμέσως και προσεκτικά λίγο πριν τη βγάλουμε από το φούρνο χύνουμε τα υγρά και την αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα (εγώ αυτό έκανα).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κολοκύθα με τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας , βάζουμε κατά μήκος κάθε ενός γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό (εννοείται ότι τα λαδώνουμε πριν το γέμισμα), και τα τοποθετούμε κυκλικά ένα ένα στο ταψί. 


Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στη πρώτη θέση από κάτω του φούρνου για 40 με 50 λεπτά.
5-10  λεπτά πριν τη βγάλουμε ελέγχουμε τα υγρά της και αν είναι πολλά , προσεκτικά γυρνάμε το ταψί στο πλάι και τα χύνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για τα υπόλοιπα 5 με 10 λεπτά στον αέρα για να στεγνώσει και είναι έτοιμη.


Όταν τη βγάλουμε τη πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.


Σημ. : τα 2 μικρά κομμάτια στο πιάτο είναι τυροπιτάκια με 2 φύλλα που μου έμειναν.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου