Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 20 λεμόνια χοντρόφλουδα
-  6 κούπες  του τσαγιού  ζάχαρη καστανή
- 3 κούπες του  τσαγιού νερό
- 2 βανίλιες
- χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Πλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα λεμόνια .



 Με έναν πατατοκαθαριστή αφαιρούμε τις φλούδες τους. 



 Θα τις κρατήσουμε για να κάνουμε λικέρ λιμοντσέλο.



Κόβουμε κατά μήκος το κάθε λεμόνι και τα στύβουμε. 


Τον χυμό τους θα τον φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα.


Αφού τα στύψουμε με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού αδειάζουμε την κάθε λεμονόκουπα από τα σπόρια και τις ίνες που έχουν απομείνει.
Σ αυτό το σημείο έχουμε 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να κάνουμε ρολάκια την κάθε φλούδα και να την περάσουμε σε κλωστή, κάνοντας ένα κολιέ με όλα τα λεμόνια, ή να τα στερεώσουμε το καθένα με μια οδοντογλυφίδα 
Η δεύτερη είναι να κόψουμε σε μπαστουνάκια το κάθε κομμάτι.



Αφού κόψουμε η ρολάρουμε τις φλούδες, τις ζεματίζουμε για 5 λεπτά και αδειάζουμε το νερό.
 Αυτό το κάνουμε 3-4 φορές  μέχρι να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας φυσικά κάθε φορά το νερό που βράζουν.




Μόλις τελειώσουμε με το ζεμάτισμα-ξεπίκρισμα, αφήνουμε όλη νύχτα να στραγγίξουν από τα νερά τους.
Σε μια κατσαρόλα την επόμενη μέρα βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει σιρόπι.



Μετά το 10 λεπτο προσθέτουμε και τις φλούδες από τα λεμόνια και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.



Θα χρειαστεί περίπου 20-30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. 
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό των λεμονιών.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία!!!






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου