Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλιές γλυκάνισο
- 1 αυγό
- μια πρέζα αλάτι
- ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλιές στέβια (αν τα θέλετε πιο γλυκά βάζετε περισσότερη)
- 1/3 του φλιτζανιού λάδι
- 1/4 φλιτζάνι ούζο
- το χυμό από μισό λεμόνι
- σουσάμι και γλυκάνισο σε ένα πιάτο για να τυλάμε τα κουλουράκια




Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα ζυμώνουμε με το μίξερ χειρός έχοντας βάλει τους γάντζους.
Όταν τα υλικά μας έχουν ζυμωθεί τότε τα ζυμώνουμε και με το χέρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφικτή.



Μπορεί να χρειαστεί μια -δυο κουταλιές επιπλέον αλεύρι στο ζύμωμα ανάλογα πώς πλάθεται η ζύμη.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το σουσάμι και το γλυκάνισο και το ανακατεύουμε.





Φτιάχνουμε μικρά κορδόνια από την ζύμη και τα τυλίγουμε μέσα στο σουσάμι.
Τους δίνουμε το επιθυμητό σχήμα και τα ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.



Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου