Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ



από την Vassiki Nomikou

Υλικά

- 250 γραμμαρια μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλλες
- 250 γραμμμάρια ταλιατέλες βρασμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500ν γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
- 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- παρμεζάνα τριμμένη
- φρυγανιά τριμμένη




Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και λίγο λάδι.
Λιώνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά το σκόρδο το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ετοιμάζουμε ένα μείγμα.
Σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ όπου ανοίγει βουτυρώνουμε την βάση και στρώνουμε μια στρώση ζυμαρικά.
Βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες και το μισό  μείγμα που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε με στρώση από ντομάτες.
Συνείζουμε τις στρώσεις και τελειώνουμε με ζυμαρικό.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μια ώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου