Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ρολό χοιρινό σε δίχτυ
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι σε κόκκους
- 1 κούπα του τσαγιού κονιάκ
- λίγο καρίνο
- 200 γραμμάρια δαμάσκηνα
- λάδι
- νερό
  



Εκτέλεση

Σχίζουμε το κρέας και βάζουμε μέσα σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι.
Το σβήνουμε με το κονιάκ.
Βάζουμε  νερό ζεστό για να μην σταματήσουμε τον βρασμό και προσθέτουμε το ολόκληρο κρεμμύδι το οποίο το αφαιρούμε στο τέλος. 
Ξαφρίζοντας  το φαγητό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό.
Όταν κοντεύει να ψηθεί προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα.
Περιμένουμε να ψηθούν τα δαμάσκηνα.
Αφαιρούμε τα μισά δαμάσκηνα από την κατσαρόλα μαζί με το ζουμί του  και τα περνάμε στο μπλέντερ.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρει μια βράση προσθέτοντας λίγο βούτυρο μέχρι να πήξει η σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου