Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ





από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά

- 1 πακέτο βούτυρο Φλώρα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι και
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 σακουλάκι κουβερτούρα σταγόνες γάλακτος
- 2 κουταλάκια του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
- 450 γραμμάρια φαρινάπ

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι  σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε και τα αυγά με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Όταν χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το  αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ ανακατεύοντας μόνο με μια σπάτουλα.
Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για να ενωθεί με το μείγμα  μας.
Σε βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά



Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου