από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 γλώσσα μοσχαρίσια
-1κιλό κρεμμύδια μικρά
- ½ φλ. λάδι
-1 φλ. κόκκινο κρασί
-2 κ .γλ πελτέ
-1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-3 δαφνόφυλλα
-15 κόκκους πιπέρι
-10 κόκκους μπαχάρι
- ½ κγ κύμινο
- ½ κγ κανέλα
-αλάτι
-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την γλώσσα και την αφήνουμε σε νερό για 3 ώρες αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό.
Βράζουμε νερό και την ρίχνουμε για 5 λεπτά.
Την σουρώνουμε και σε καινούργιο νερό που βράζει ρίχνουμε
αλάτι και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει 1 ½ ώρα
περίπου ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε
τον ζωμό.
Όταν κρυώσει αφαιρούμε την πέτσα που την καλύπτει και την
κόβουμε φέτες ενός εκατοστού περίπου.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια αφού τα έχουμε μουλιάσει σε
ζεστό νερό και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά προσθέτουμε τον πελτέ, σκόρδο, δαφνόφυλλα,
κόκκους πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, κανέλα
λίγο αλάτι[ γιατί έχει και το ζουμί αλάτι] και πιπέρι.
Σοτάρουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε ζουμί μέχρι να σκεπαστούν και
βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο
ζουμάκι.
Λίγο πριν το κλείσουμε προσθέτουμε τις φέτες της γλώσσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου