από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
- 1 κ. ή ποτήρι σπορέλαιο (ηλιέλαιο)
- 2 κ. ή ποτήρια γάλα ζεστό
- 2 αυγά
- 2 κ. ή ποτήρια γάλα ζεστό
- 2 αυγά
-1 κουταλάκι μπέικιν
- 1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- και αλεύρι όσο πάρει....Συνήθως μπαίνει 4 κούπες. Να ξεκολλάει από τις άκρες του σκεύους.
- 1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- και αλεύρι όσο πάρει....Συνήθως μπαίνει 4 κούπες. Να ξεκολλάει από τις άκρες του σκεύους.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε ζάχαρη και μαγιά μέσα στο ζεστό γάλα κι αφήνουμε περίπου 10 λεπτά .
Ανακατεύουμε λάδι αυγά αλάτι με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε το γάλα και μετά το αλεύρι, το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το
μπέικιν . Ζυμώνουμε να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη .
Την σκεπάζουμε να
φουσκώσει. Μετά την χαράζουμε σε κομμάτια (χωρίς να την ζυμώσουμε)
και παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια με προσοχή και τα απλώνουμε σε λαδωμένη επιφάνεια με τον
πλάστη.
Χαράζουμε το φύλλο σε τρίγωνα
και βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας κοντά στη βάση.
Τυλίγουμε,
αφήνουμε να φουσκώσουν στο ταψί μας και τα ψήνουμε
για 30 -35 λεπτά στους 360 βαθμούς Φ. ή 180 C.
Αν θέλετε τα αλείφετε με κρόκο χτυπημένο με λαδάκι για να έχουν την γυαλάδα του.
Υ.Γ. Γίνονται με ότι αλεύρι θέλετε. Μόνο που το μαλακό αλεύρι θέλει κοσκίνισμα. Απλά, στην υφή αλλάζει το ζυμάρι .
Αν θέλετε τα αλείφετε με κρόκο χτυπημένο με λαδάκι για να έχουν την γυαλάδα του.
Υ.Γ. Γίνονται με ότι αλεύρι θέλετε. Μόνο που το μαλακό αλεύρι θέλει κοσκίνισμα. Απλά, στην υφή αλλάζει το ζυμάρι .
Επίσης
μπορείτε την ζύμη να την διατηρήσετε στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου