Υλικά
- 8
αυγά
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μπέικιν
- 1 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- κανέλα
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μπέικιν
- 1 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- κανέλα
- γαρίφαλο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 50ml κονιάκ
- 50ml κονιάκ
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- ½ πορτοκάλι
- 2 ποτήρια νερό
- ½ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Αρχίζω με το σιρόπι για να είναι κρύο.
Το βραζω για 4'λεπτά
Το βραζω για 4'λεπτά
Σε ένα μπολ ρίχνω καρύδια κανέλα γαρίφαλο, κονιάκ και ανακατεύω.
Το αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα. ..τα αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τον κρόκο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνω μέσα στους κρόκους τη μαρέγκα ανακατεύω.
Ρίχνω το σιμιγδάλι μαζί με το μπέκιν χωρίζω το μίγμα κρατάω λίγο περισσότερο από το μισό.
Το υπόλοιπο το ρίχνω στο μείγμα με τα καρύδια σε λαδομενο ταψί.
Ρίχνω το σκούρο μίγμα.
Μετά Ρίχνω το λευκό.
Το αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα. ..τα αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τον κρόκο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνω μέσα στους κρόκους τη μαρέγκα ανακατεύω.
Ρίχνω το σιμιγδάλι μαζί με το μπέκιν χωρίζω το μίγμα κρατάω λίγο περισσότερο από το μισό.
Το υπόλοιπο το ρίχνω στο μείγμα με τα καρύδια σε λαδομενο ταψί.
Ρίχνω το σκούρο μίγμα.
Μετά Ρίχνω το λευκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου