Από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- μισό κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2-3 κουταλιές φρυγανιά
- 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά κίτρινα σκληρά
- 3-4 κουταλιές σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια με το λάδι και προσθέτουμε το σπανάκι.
Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους και περιμενουμε να κρυώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και προσθέτουμε τα τυρια και τα αρωματικα.μαζι με το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε το μείγμα ε φορμάκια που έχουμε λαδώσει και έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι και μετά με φρυγανιά.
Πασπαλίζουμε απο πάνω το μείγμα με τυρί και φρυγανιά.
Ψήνουμε τα ταρτάκια στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
Μπόρουμε και να την κάνουμε τάρτα ρίχνοντας το μείγμα μας σε ταρτιέρα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου