Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ




από την Κλεάνθη Βάνα

Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο 
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 
- 5 μανταρίνια πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα

- κακάο

Για το σιρόπι

- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1,5 ποτήρια νερό
- 1 κουτάλι χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανταρίνιατις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ίσα ίσα για να ανακατευτεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε την φόρμα μας καλά και αντί για αλεύρι το πασπαλίζουμε με κακάο.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στην φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας 1,5 ποτήρια νερό και 2 ποτήρια ζάχαρη.
το αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το κέικ μας με το γνωστό τρόπο.
Η το κέικ κρύο και το σιρόπι ζεστό η το αντίθετο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου