Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ


 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 5-6 πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 5-6 σκελίδες σκόρδου
- αλάτι
 - χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες.
Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε στο μούλτι και πολτοποιούμε, το κρεμμύδι, τον μισό ζωμό από τις πατάτες, και τα σκόρδα.



Μόλις λιώσουν καλά τα σκόρδα, προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό από τα λεμόνια και τις πατάτες. 
Πολτοποιούμε προσθέτοντας άμα χρειαστεί λίγο λίγο από τον ζωμό που βράσαμε τις πατάτες. 
Αφού ομογενοποιηθούν συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και το λάδι. 
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση , με αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται. 


 Σερβίρουμε διακοσμώντας με ελιές η ένα κλωνάρι από μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου