Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ





από την Eleni Kariofilli

Υλικά
Για τον πουρέ
- πουρές πατάτας
- τυρί
- 2 αυγά
Για τον κιμά
- 800 γρ κιμάς
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ φλιτζ.   ανάμικτα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια, καρότα, κλπ.)
- ντομάτες κονκασέ
- 1 κουταλιά πελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
-  λίγη κανέλα
- 1 κύβος λαχανικών
- λίγη φρυγανιά για το πασπάλισμα
- 1 αυγό
- λίγο τυρί


Εκτέλεση
Τον πουρέ πατάτας τον κάνουμε με 2 τρόπους: είτε βράζουμε πατάτες , είτε παίρνουμε 2 φακελάκια έτοιμο πουρέ.
 Όπως κι αν τον φτιάξουμε στο τέλος προσθέτουμε τυρί και δύο αυγά!
Για τον κιμά τώρα: .Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τα λαχανικά.
Σοτάρουμε λίγο ακόμα, προσθέτουμε το κονκασέ, τον πελτέ, τον κύβο, το αλατοπίπερο και την κανέλα και νερό (όχι πολύ θέλουμε να είναι στεγνό όταν βράσει.
Μαγειρεύουμε τον κιμά και όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε τυρί τριμμένο και λίγη φρυγανιά (όπως στο παστίτσιο)και ένα αυγό χτυπημένο.


Στρώνουμε σε ένα πυρέξ μια λεπτή στρώση πουρέ, τον κιμά και άλλη μια στρώση πουρέ από πάνω.



Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τριμμένο τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ο πουρές!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου