από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2 κότσια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- πιπεριές
- ντοματίνια
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
- λίγη σάλτσα καυτερής πιπεριάς
- λίγο τσατσιμπέλι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα κότσια. Τα βράζουμε ξαφρίζοντας τα μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Βγάζουμε τα κότσια και κρατάμε και το ζουμί τους.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον ζωμό που
έβρασαν τα κότσια, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια , τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε και τις πικάντικες σάλτσες μας.
Μόλις
αρχίσει ο βρασμός βάζουμε και τα κότσια να πάρουν μία βράση για να νοστιμίσουν
παραπάνω και να δέσουν τα υλικά.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες, βάζουμε ανάμεσα το
κρέας
και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους
200 0
μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.
Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη.
Σημ. 1: αντί για κότσια
μπορούμε να βάλουμε κομμάτια κρέατος χωρίς κόκκαλο.
Σημ. 2: τον υπόλοιπο ζωμό τον κρατάμε για να νοστιμίσουμε κάθε σούπα μας.
Σημ. 3: αντί για χοιρινό μπορούμε να το μαγειρέψουμε κει με μοσχάρι η κοτόπουλο.
Σημ. 3: αντί για χοιρινό μπορούμε να το μαγειρέψουμε κει με μοσχάρι η κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου