Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ



 από τον Panagaris  Thanasis με συνταγή της  Παναγιώτας Μπράβου

Υλικά


- 1 κιλό περίπου μπακαλιάρος  παστός ξαρμυρισμένος από βραδύς
- 1 ½  κιλό κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Για το κουρκούτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
-1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο


Εκτέλεση
Παίρνουμε τα κρεμμύδια, 


τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες, 


τους ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι, τα τρίβουμε με τα χέρια μας και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 40άρι. 
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, τα βάζουμε στο φούρνο και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το βακαλάο.


Μόλις τα κρεμμύδια ροδίσουν (σε 15 λεπτά περίπου), τα γυρίζουμε, στρώνουμε από πάνω το βακαλάο και ξαναρίχνουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να ροδίσει ο βακαλάος. (ακόμη 15 λεπτά περίπου). 


Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το κουρκούτι.

Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε νερό, λίγο ξίδι, λίγο λάδι και λίγο πιπέρι. 


Καθαρίζουμε το σκόρδο, 


το χτυπάμε καλά σ ένα γουδί (ή στο πολυμίξερ) 



και το ρίχνουμε κι αυτό στο μείγμα που το ανακατεύουμε καλά. 


Όταν ο βακαλάος ροδίσει, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το κουρκούτι πάνω στο βακαλάο, το στρώνουμε μ ένα κουτάλι και το ξαναρίχνουμε στο φούρνο. 


Όταν ροδίσει το κουρκούτι, το φαγητό είναι έτοιμο.(Φούρνος προθερμασμένος μισή ώρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου