από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 500γρ.γαρίδες
- 500γρ.γαρίδες
-250γρ.κριθαράκι μέτριο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-60 ml γλυκό μοσχάτο κρασί
- ½ ματσάκι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
-200 γρ. κολοκυθάκια σε
κύβους
-500 ml ζωμό κότας
-λάδι
-αλατοπίπερο.
Για το ζωμό
- τα κεφάλια από τις γαρίδες
Για το ζωμό
- τα κεφάλια από τις γαρίδες
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 κ σ. λάδι
-50 ml ξηρό κρασί
-250 ml νερό
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι με το
λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα κεφάλια από τις γαρίδες.
Σβήνουμε με το κρασί και
μετά προσθέτουμε το νερό.
Βράζουμε 20΄σε μέτρια
φωτιά, σουρώνουμε και το προσθέτουμε στον ζωμό.
Σε βαθύ τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τέλος το κριθαράκι.
Σε βαθύ τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τέλος το κριθαράκι.
Σβήνουμε με το κρασί και
όταν εξατμιστεί προσθέτουμε 1 κούπα
ζωμό.
Όταν το πιει σταδιακά
τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να γίνει.
Λίγο πριν το σβήσουμε βάζουμε και τις γαρίδες χοντροκομμένες, τον μαϊντανό
και το αλατοπίπερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου