Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΣΠΑΝΑΚΟΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  ½ κιλό σπανάκι
- 5 αυγά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
- 1 χούφτα ελιές
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα σπανάκια. Τα ζεματίζουμε λίγο και τα σουρώνουμε.


Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, τις ελιές και τα κρεμμύδια. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τα σπανάκια.

Τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια.


Μόλις φύγουν όλα τα υγρά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Από πάνω προσθέτουμε το μισό ξύσμα και πιπέρι.


Γυρίζουμε την ομελέτα μας σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Βάζουμε και το υπόλοιπο ξύσμα και μπόλικο πιπέρι. 
Μόλις κοκκινίσει και απ αυτήν την πλευρά σερβίρουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια.


Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου