Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κολοκυθάκια
- 1 κούπα απ την ψίχα τους
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 ποτήρι ρύζι για γεμιστά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 κρεμμύδια φρέσκ- αλάτι
- 1 ποτήρι λάδι
- πιπέρι
- μαΪντανός
- άνιθος
- δύοσμος
- κύβος νοστιμιάς
- κόρν φλάουρ
- λεμόνι


Εκτέλεση

Aδειάζουμε τα κολοκυθιά στρογγυλά η μακρόστενα και κρατάμε 1 κούπα από την ψίχα.
Ψιλοκόβουμε την ψύχα και την βάζουμε στην γέμιση,μαζί με το μισό κιλό κιμά, το 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, υα 2-3 κρεμμύδια φρέσκα, το λάδι,1\2 ποτήρι στην γέμιση,τον μαϊντανό,τον άνηθο,τον δυόσμο,το αλάτοπιπερο.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε 1\2 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι νερό με ένα κύβο νοστιμιάς.
Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για  1 ώρα στους 180.
Βγάζουμε τον ζωμό και τα αφήνουμε χωρίς σκέπασμα για 15 λεπτά.


Φτιάχνουμε τον ζωμό με κορν φλάουρ και λεμονί μία ελαφροί σάλτσα και την ρίχνουμε στο σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου