από τον Tasos Enepekogloy
Υλικά
- 1 ποτήρι νερό
- γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
- γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
- ένα βάζο και μισό
βάζο αυγατο Σκοπέλου
- καρύδια χοντροκομμένα ένα μουλτι
- 1 σφηνάκι λικέρ φράουλα
- μισό ποτήρι σπορέλαιο
- φρυγανιά
- καρύδια χοντροκομμένα ένα μουλτι
- 1 σφηνάκι λικέρ φράουλα
- μισό ποτήρι σπορέλαιο
- φρυγανιά
- ζάχαρη
- λίγη κουβερτούρα 700 και 300 γραμμάρια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό και το λάδι και λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το λικέρ και το σιρόπι από το πορτοκάλι.
Σε αυτό ανακατεύουμε τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη
Σε αυτό ανακατεύουμε τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη
Πλάθουμε σε μπαστούνια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία νύχτα
Την επομένη κόβουμε σε φέτες τα μπαστούνια.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί
την κουβερτούρα τα 700 γρ. μαζί με ένα φλιτζάνι σπορέλαιο
βουτάμε τις φέτες στην σοκολάτα και όταν σκληρύνει τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου