Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΤΥΡΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ



από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά 

 - 5 κιλά γάλα
- χυμό απο 3 λεμόνια 
- αλάτι 

 
Εκτέλεση

Αφού αρμέξουμε την Τιτίκα και μαζέψουμε περίπου 5 κιλά γάλα το βάζουμε να βράσει . Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 15-20 λεπτά. 
Στύβουμε τρία λεμόνια και τα ρίχνουμε στο γάλα και βλέπουμε ότι αμέσως κόβει. 
Έχουμε απλώσει μια τσαντίλα μέσα στο σουρωτήρι μας και ρίχνουμε το γάλα. 


Μαζεύουμε τη τσαντίλα και την κρεμάμε για 10 περίπου λεπτά για να στραγγίσει. 
Στη συνέχεια αδειάζουμε το τυράκι μας πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει από το πάγκο μας προσθέτοντας αλάτι για να το κάνουμε όσο αλμυρό μας αρέσει. 

Τέλος το τυλίγουμε σε μεμβράνη το βάζουμε σ' ένα σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο. 


Σε δυο τρεις ώρες είναι έτοιμο να το φάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου