Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ




από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα πακετάκια σφολιατάκια(εχει 20 μεσα)
- 20 φορμακια αλουμινενια
- 1/2 στήθος κοτόπουλου 
- 10 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες μπέϊκον
- 400 γραμμάρια γκούντα
- 2 πιπεριές προαιρετικα
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φακελάκια μπεσαμέλ\


Εκτέλεση

Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν το μπέϊκον και τις πιπεριές και το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας όλα και προσθέτουμε και το τυρί.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκιακαι τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Προσαρμόζουμε στα φορμάκια τα ξεπαγωμένα σφολιατάκια αφου τα πλατύνουμε λίγο με τα χέρια μας για να καλύψουν το φορμακι.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες.
Γεμίζουμε με το υλικό μας τα φορμάκια και απο πανω βάζουμε μεσαμέλ.
Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.


Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε με προσοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου