Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΣΚΟΝΣ: αγγλικά ψωμάκια για πρωινό

από την Τζένη Λάγαρη


Υλικά
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½  κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, τεμαχισμένο σε κύβους
- 150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 1 αυγό


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα κυβάκια βουτύρου και τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού.
Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ζυμώνοντας παράλληλα με το χέρι.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή (δεν θα βγει πολύ λεία). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 4 – 5 εκ.
Με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι του καφέ τα κόβουμε, και τα βάζουμε σε λαδόκολλα
τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.
Οταν ψηθούν αφού κρυώσουν τα κόβουμε στην μέση.
Αλείφουμε με βούτυρο και μαρμελάδα ΄΄η με μια κρέμα βουτύρου














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου