Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ




από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 κούπες ροδάκινα καθαρισμενα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 6 κουταλιές νερό


 
Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και πασπαλίζουμε τα ροδάκινα.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα φρουτα μέσα.
Προσθέτουμε το λεμόνι και το νερό και ανακατεόυμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλησει.
¨οταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και θα παρατηρήσουμε ότι θα είναι ανοιχτόχρωμη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Τότε προσθέτουμε το κονιάκ και το τοποθετούμε σε βάζο.
Διατηρείται στο ψυγειο.
Μπορούμε να συνοδευσουμε τηγανιτες παγωτα κρέπες αλλα και διαφορα γκουρμέ φαγητα με κοτόπουλο και χοιρινές μπριζόλες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου