Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΤΣΑΤΝΕΥ ΚΟΡΟΜΗΛΟΥ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- κορόμηλα πράσινα 920 γραμμάρια καθαρό βάρος
- ζάχαρη καστανή 7 κουταλιές
- αλάτι κατά βούληση
- άνιθος φρέσκος 60γραμμάρια
- κόλιαντρο φρέσκο 70 γραμμάρια
- θυμάρι φρέσκο 5 γραμμάρια
- θρούμπι ξερό 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας
- μηλόξιδο 2 σφηνάκια
- σκόρδο 4 σκελίδες
- δυόσμο 4 φυλλαράκια
- πάπρικα γλυκιά 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας
- φλισκούνι μια πρέζα




Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα βάζουμε στο μούλτι με λίγο λάδι και το μηλόξυδο.
Ετοιμάζουμε τα κορόμηλα βγάζουμε τα κουκούτσια τα κόβουμε κομματάκια και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Άμα θέλουμε μπορούμε να το περάσουμε από σίτα για να μην υπάρχουν χοντράδια.
Βάζουμε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει 
Η φωτιά να είναι χαμηλή.
Περιμένουμε να δέσει σαν μαρμελάδα αλλά αραιή.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε ψητά κρέατα στα κάρβουνα .
Επίσης μπορούμε να μαρινάρουμε τα κρέατα που θα ψήσουμε στην σχάρα.
Παίρνουν απίθανη γεύση αλλά και γίνονται μαλακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου