από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-πράσινες ελιές
- αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Τσακίζουμε τις ελιές προσέχοντας να μην σπάσουμε το
κουκούτσι τους.
Βάζουμε λίγες λίγες τις ελιές μας σε ένα σακουλάκι . Το
κρατάμε κλειστό με το ένα χέρι μας και με το άλλο τις τσακίζουμε με ένα σφυράκι πάνω
σε μια σανίδα κοπής.
Αφού τελειώσουμε με το τσάκισμα τις βάζουμε για λίγες
ώρες, 5-6 το πολύ στο νερό. Κατόπιν τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με καθαρό
νερό.
Τις τοποθετούμε σε μπουκάλια και ετοιμάζουμε την άρμη μας.
Τις τοποθετούμε σε μπουκάλια και ετοιμάζουμε την άρμη μας.
Η αναλογία 1 μέρος αλάτι με 8 μέρη νερό.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το αλάτι και γεμίζουμε τα
μπουκάλια.
Στην αρχή για μερικές μέρες που θα γίνεται η ζύμωση τα
μπουκάλια θα φουσκώνουν οπότε ανοίγουμε τακτικά το καπάκι τους και αφαιρούμε
τον αέρα που πλεονάζει. Όταν σταματήσει η ζύμωση βάζουμε 1-2 φέτες λεμόνι και
λίγο ελαιόλαδο για να μην έρχονται σε επαφή
με το οξυγόνο,
Έτσι διατηρούνται για πολύν καιρό, Οπότε κάθε φορά που
θέλουμε να φάμε ελιές βγάζουμε μερικές και τις τοποθετούμε σε ένα βάζο γυάλινο.
Βάζουμε ξερό κόλιανδρο προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο σκόρδο και τις αρωματίζουμε
με τα ανωτέρω υλικά μας.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και είναι έτοιμες για
κατανάλωση!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου