Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΡΕΠΕΣ


από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά (για 14 κρέπες) 
- 3 κούπες αλεύρι
- 3 κ 1/2 κούπες γάλα
- 3 αυγά
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κονιάκ ή 2 βανιλίνες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σπορελαιο (για το τηγάνι)
Για γέμισμα
- 1 βαζακι αλλειμμα σοκολάτας
- Τριμμένα μπισκότα
- μπανάνες

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν ,



λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βάζουμε σε δυνατή φωτιά
κ όταν κάψει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία κ αρχίζουμε να φτιάχνουμε τις κρέπες μας ως εξής:

Ρίχνουμε δύο μεγάλες κουταλιές (με την κουτάλα της σούπας) κ γυρνάμε το τηγάνι μας γύρω γύρω
ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιου ,όταν αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες τότε θέλει γύρισμα

γυρνάμε , αφήνουμε για λίγο να ψηθεί ,την αφαιρούμε από το τηγάνι κ συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει το μείγμα μας!!!

Οι συγκεκριμένες κρέπες μπορούν να γίνουν γλυκές ή και αλμυρές αυτό έχει να κάνει με το γούστο του καθενός!!

Απολαύστε τες όπως σας αρέσουν με ο,τι γέμιση θέλετε και καλή σας όρεξη!!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου