Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



από την Eleni Xenophontos

Υλικά
 - ρεβίθια
 - 1 κρεμμύδι ξερό
 - σπανάκι
 - σέλινο
 - πάπρικα γλυκιά
 - τριμμένη ντομάτα
 - πελτές ντομάτας
 - αλατοπίπερο
 - 1 ξυλάκι κανέλας
 - 1 δαφνόφυλλο
 - λίγη πιπερόριζα (τζίντζερ)
- κουρκουμάς
- 1 ξυλάκι  κανέλας
- ρίγανη
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση 
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια, το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε καθαρό νερό να βράσουν.
 Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Το προσθέτουμε στα μισοβρασμένα ρεβίθια ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και τον πελτέ με την τριμμένη ντομάτα.
Προς το τέλος σχεδόν προσθέτουμε το σπανάκι και το σέλινο.  
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο., και τον ζωμό των λαχανικών
Σκεπάζουμε και βράζουμε περίπου 20 λεπτά ακόμα μέχρι να δούμε τα ρεβίθια μας να μελώνουν.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου