Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΧΩΡΙΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ



από George Mino (Kiki  )

Υλικά

Για το σιρόπι -  700 γρ ζάχαρη
-  800 ml νερό
- χυμό από ½ λεμόνι
Για την κρέμα
- 2 κρέμες μιλφειγ Γιώτης 
Για την βάση
- 500 γρ κανταΐφι
- 250 γρ λιωμένο Βιτάμ
Για την σαντιγί
- 1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγί ( πράσινο )
Για στόλισμα
- τριμμένα μπισκότα

Εκτέλεση
Για την βάση 



Ξεφτίζουμε το κανταΐφι

λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι να υγρανθεί καλά. Το στρώνουμε σε ταψί 

και το ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά. 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε με το σιρόπι. 
Έπειτα κάνουμε την κρέμα όπως την λέει η συσκευασία κ την ρίχνουμε επάνω απο την βάση μας. ( εννοείται μπορούμε να κάνουμε κ μόνοι μας , δική μας κρέμα )


Για την σαντιγί

 Χτυπάμε την φυτική σαντιγί χωρίς άχνη ( κάποιοι βάζουν 2 κ.γ. ) μέχρι να γίνει αφράτη 

και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα.



 Κάνουμε γραμμούλες με ένα πιρούνι, 



μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο μπισκότο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου