Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 2 μπούτια η 2 φιλέτα από κοτόπουλο
- 700 γρ σπανάκι
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- τριμμένη ντομάτα
- λίγες λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση


Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. 


Μόλις τα κοκκινίσουμε και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια λιωμένα στο μούλτι με ελάχιστο νερό. 


Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το φαγητό. 


Μόλις μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε το σπανάκι, χοντροκομμένο, αλατοπίπερο και τις ντομάτες την τριμμένη και τις λιαστές.



Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί καλά και το κρέας και το σπανάκι.

Παρατήρηση: το φαγητό το έκανα στην χύτρα ταχύτητας. Οπότε έβρασα το κρέας με το κρεμμύδι για 10 λεπτά. 
Μόλις κατέβηκε η βαλβίδα, άνοιξα την χύτρα και πρόσθεσα το σπανάκι και τις ντομάτες. Συνέχισα  μέχρι να ανέβει  ξανά η βαλβίδα και έσβησα το μάτι και έτοιμο.

Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου