Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΤΥΡΙ - ΚΡΕΜΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- ελαιόλαδο
-  φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
- σκόρδο

Εκτέλεση
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι. 



Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά, μέχρι να λιώσει το αλάτι.



Τότε το αδειάζουμε σε μία τσαντίλα η τουλουπάνι. Αν δεν έχουμε σε μία πετσέτα.
Ήδη το γιαούρτι αρχίζει να βγάζει υγρά.
Το δένουμε με ένα σπάγκο και το ξαναδένουμε σε μία κουτάλα , κρεμώντας το.



Το βάζουμε σε ένα μπολ η σε μιά κατσαρόλα προσέχοντας να μην ακουμπάει κάτω, και το βάζουμε με την κατσαρόλα στο ψυγείο μέσα.



Το αφήνουμε 2 μέρες; και ανοίγουμε την τσαντίλα. Έχει συμπυκνωθεί αρκετά, 
Βλέπουμε όλα τα υγρά στον πυθμένα της κατσαρόλας.
Σχεδόν μισή κούπα υγρά μαζεύτηκαν.



Το βάζουμε σε ένα μπολ . Έτσι διατηρείται για μία βδομάδα περίπου. 



Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε περισσότερο καιρό, το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο. ανάμεσα βάζουμε όποιο μυρωδικό θέλουμε .
Καλύπτουμε με λάδι. Έτσι διατηρείται σχεδόν έναν μήνα. 
Παίρνουμε μερικές φέτες ψωμί και ορμάμε!!! Καλή μας όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου