από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 700 γρ. κιμά
- 3-4 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένες και στυμμένες
-2 κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο στο μουλτι
-1κ σ. γάλα φρέσκο
-2 κς .λάδι
-1αυγό
-δυόσμο ψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γλ. από
μπαχάρι-κύμινο-κάρυ-μοσχοκάρυδο-αλατοπίπερο.
- 5 αυγά βρασμένα σφιχτά
-πατάτες κομμένες μικρές
- ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
- ½ κρασοπότηρο λάδι
-ντομάτες τριμμένες η κονκασέ
-ρίγανη-
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν. Τα
βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Απλώνουμε το μείγμα κάνοντας ένα ορθογώνιο βάζουμε τα καθαρισμένα αυγά στην σειρά κλείνουμε το ρολό και το βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος.
Σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες-λάδι-ντομάτες-κρασί-ρίγανη και αλατοπίπερο.
Απλώνουμε το μείγμα κάνοντας ένα ορθογώνιο βάζουμε τα καθαρισμένα αυγά στην σειρά κλείνουμε το ρολό και το βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος.
Σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες-λάδι-ντομάτες-κρασί-ρίγανη και αλατοπίπερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου