από την Effie Tsitsika
Υλικά
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 3 κ.γλ. αλάτι
- 2½ ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)
- λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 3 κ.γλ. αλάτι
- 2½ ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)
- λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη
είναι έτοιμη όταν μαζευτεί σε μπάλα και καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης.
Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα με τις ενώσεις προς τα κάτω.
Την αφήνουμε 40
λεπτά να φουσκώσει σκεπτόμενος με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος.
Έπειτα τη
βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγο.
Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα πασπαλίζουμε
με σουσάμι αν θέλουμε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,
σε λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου αναλόγως το φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου