Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΔΙΧΡΩΜΟ







 από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά

Θα χρειαστούμε δύο μπολ γιατί θα κάνουμε δύο χυλούς.
Μείγμα 1
- 1 ½   κούπες αλεύρι φαρίνα (ευλογημένο αλευράκι που φουσκώνει μόνο του καμάρια μου)
- ½  μισή κούπα κακάο
- 1 ½ κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σόδα που πίνουμε( ναι , ναι , για να μην μας βαρύνει το στομάχι  :))
- ¼  κούπα ηλιέλαιο (πάντα ηλιέλαιο για τα γλυκά)
- ξύσμα πορτοκάλι
Μείγμα 2
- 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 1 ½  κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σόδα που πίνουμε
- ¼  κούπα ηλιέλαιο
-  μια βανίλια
Σημείωση: και στα δύο μείγματα , πριν μπουν στο ταψί θα ρίξουμε μια κουταλιά σόδα μαγειρικής και λίγο ξύδι.


Εκτέλεση 


Ανακατεύουμε τα στερεά, ρίχνουμε την σόδα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα , ρίχνουμε στο τέλος το ηλιέλαιο και τα μυρωδικά .


 Πριν τα βάλουμε στο βουτυροαλευρωμένο μας ταψί ρίχνουμε την σόδα ανακατεύουμε και μετά το ξύδι.

 Αν θέλετε να ρίξετε και σταφίδες ή καρύδια μπορείτε να τα ρίξετε σε αυτό το σημείο. (Οι διατροφολόγοι θα το πρότειναν για να έχετε λιγότερες ενοχές  :)


Την διχρωμία την πετυχαίνεις ρίχνοντας εναλλάξ


 τα μείγματα. στο κέντρο του ταψιού σας. 


Χρόνος ψησίματος 40' στους 200 0 Κ ή 400 F για μας του νέου Κόσμου.
Βαθμός δυσκολίας -1  :)
 Καλή σας επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου