από την Effie Tsitsika
Υλικά
Υλικά
:- 250
gr. τυρί mascarpone
- 250 gr. κρέμα γάλακτος
- ζάχαρη άχνη
- μπισκότα σαβαγιάρ
- 4 φλιτζάνια καφέ
espressο,
- σκόνη κακάο
- σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον
καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει. Σε ένα
άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να
πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα
γάλακτος να πήξει και την προσθέτουμε λίγη - λίγη μέσα στο μίγμα μασκαρπόνε -
ζάχαρης, ανακατεύοντας, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και απαλά ώστε να μη
χαλάσει το “δέσιμο” της κρέμας γάλακτος.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν και δημιουργούμε την πρώτη στρώση στον πυθμένα του σκεύους.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν και δημιουργούμε την πρώτη στρώση στον πυθμένα του σκεύους.
Στρώνουμε στη
συνέχεια μια στρώση από το μείγμα με το μασκαρπόνε- κρέμας γάλακτος. Έπειτα
ξαναστρώνουμε σαβαγιαρ και άλλη μια στρώση από το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για
5 ώρες να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε κοσκινίζοντας κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου