από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- 300 γρ. σπανάκι
- 1 ματσάκι ρόκα
100 γρ περίπου
- 120 γρ άνηθος και μαϊντανός
- 1 ρίζα σέλινο μαζί με τα κλωνάρια της
- 1 πράσο το άσπρο μέρος του
-2 κρεμμύδια ξερά
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 5 κλωνάρια φύλα από
παντζάρι
- 300 γρ καρότα
- 5 πράσινες πιπεριές
- 2 κ σ αλοιφή από πιπεριά Φλωρίνης
-3 δάφνες
- 4 σκελίδας σκόρδο (το σπανάκι και το σκόρδο δεν τα βράζουμε
με τα υπόλοιπα..τα βάζουμε στο τέλος στο μουλτι.).
- καγιέν
- μπαχάρι
- κάρυ
- δυόσμο
- μαύρο πιπέρι)
- 350 γραμμάρια χοντρό
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά ..
με νερό ισα να φαίνεται..δεν
τα σκέπασε δηλαδή και μόλις πήραν βράση από
το δυνατό 9 το κατεβάζουμε στο 6 για μισή
ώρα
Μετά πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και προσθέτουμε στο τέλος και την αλοιφή από πιπεριές Φλωρίνης
Μετά πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και προσθέτουμε στο τέλος και την αλοιφή από πιπεριές Φλωρίνης
Στο τέλος προσθέτουμε τα σκόρδα και το σπανάκι ωμά και τα πολτοποιούμε κι αυτά
Αφού κρυώσει το μίγμα το βάζουμε είτε σε παγοθήκες σιλικόνης είτε σε απλές με μια μεμβράνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου