από την Nikoletta Fragoulidou
Υλικά:
- 1/2 κιλό συκωτάκια κότας
- 2 πράσα
- 1 πορτοκάλι
- θυμάρι
- προαιρετικά λίγη μουστάρδα ντιζόν
- 2 πράσα
- 1 πορτοκάλι
- θυμάρι
- προαιρετικά λίγη μουστάρδα ντιζόν
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Αχνίζουμε τα πράσα με λίγο νερό σε αντικολλητικό τηγάνι και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια και συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα νερό.
Τα γυρνάμε μερικές φορές και στύβουμε ένα πορτοκάλι.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνουν τα συκωτάκια σαν ψητά.
Αν θέλουμε, λίγο πριν το τέλος βάζουμε μουστάρδα για να έχουν πιο έντονη γεύση και να χυλώσει το φαγητό.
Είναι φαγητό με λίγες θερμίδες, αν θέλουμε σοτάρουμε σε λάδι αλλά δεν είναι τόσο υγιεινό. Μπορούμε να προσθέσουμε ελαιόλαδο όταν τελειώσει το μαγείρεμα αλλά είναι πολύ νόστιμο και έτσι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου